Tips

Als u een dag(deel) komt kanovaren zijn de volgende tips misschien iets om rekening mee te houden.

  1. Zorg dat u een goede conditie heeft en lenig bent. U stapt in en uit een ranke boot, luister naar de aanwijzingen van het personeel die u meekrijgt als u bij het steiger instapt.
  2. Als u met drie personen in een kano gaat varen, peddelen de voorste en achterste aan dezelfde kant, de middelste peddelt dan aan de andere kant; om en om dus.IMAG0703
  3. Zorg als u het water opgaat dat u voldoende drinkwater en wat te eten bij u heeft, zeker als u een hele dag gaat kanoën. Neem ook zeker een mobieltje mee! Als er wat gebeurd kunt u ons altijd bereiken.
  4. Een kajak is makkelijk over te dragen, sleep de boot niet over asfalt maar til hem op! Een kajak weegt leeg16,5kg. Er is ook een mooie route waarbij u niet hoeft over te dragen.
  5. Een kano is zwaar en groot. Om deze boot over te dragen zijn twee sterke mensen nodig om op te tillen. Een kano weegt leeg 42kg. Er is ook een mooie route waarbij u niet hoeft over te dragen.2015-06-20 15.19.23
  6. U kunt bij het kanocentrum gratis een waterdicht tonnetje, zwemvest en routekaart meekrijgen (moeten bij terugkeer weer worden ingeleverd). Wij gaan ervan uit dat u kunt kaartlezen als u gaat kanoën.

Veel plezier